logo

Therapeuten

Trees van der Voorden is werkzaam als vrijgevestigde en beroepsgeregisterde orthopedagoog in Roelofarendsveen. Na haar opleiding fysiotherapie en specialisatie kinderfysiotherapie is zij in 1987 gestart als zelfstandig werkend kinderfysiotherapeut. In 2009 is zij aan de Universiteit van Leiden afgestudeerd als orthopedagoog met als specialisatie neuropedagogiek (neuropedagoog) en heeft de NVO Basisaantekening Diagnostiek. Tijdens haar studie heeft zij ervaring opgedaan bij de GGZ- Kinderen en Jeugd en een master clinic Psychomotore Therapie gevolgd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam faculteit Bewegingswetenschappen. Haar afstudeeronderzoek heeft zij gericht op “Automatiseringstekort bij kinderen met Developmental Coordination Disorder”.

In januari 2011 is zij gestart met meerdere vervolgopleidingen o.a.een meerjarig Postdoctoraal traject tot Orthopedagoog Generalist en de opleiding voor Cognitieve Gedragstherapeut. Bovendien is zij EMDR Europe practitioner voor Kind/Jeugd en Volwassenen.

Daarnaast heeft zij training en coaching gegeven aan teams van schoolartsen, regulier basisonderwijs en kinderopvang.

kinderfysio

Astrid de Jager is in 2000 afgestudeerd als orthopedagoog in Leiden. Zij rondde daar in 2007 ook de opleiding tot GZ-psycholoog voor kind & jeugd en volwassenen af. Zij heeft veertien jaar ervaring binnen de Specialistische GGZ Kinderen en Jeugd en heeft gewerkt met veel verschillende cliënten met uiteenlopende klachten. Zij werkte onder meer bij het Psychotraumacentrum Kinderen en Jeugd in Leiden en was gedetacheerd bij de polikliniek kindergeneeskunde van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp.

Astrid heeft naast haar werk vele cursussen en vervolgopleidingen gevolgd. Recent heeft ze zich verdiept in de Infant Mental Health en pril ouderschap. Ouders van baby's en peuters die sterk twijfelen over het ouderschap, of over de ontwikkeling van hun kind en ook ouders die zich vanwege hun eigen psychische problemen zorgen maken over de band met hun kind, kunnen bij haar terecht.

Astrid is ook gekwalificeerd om (jong)volwassenen te behandelen. Te denken valt aan behandeling bij angst, stress, burn-out of traumaverwerking. Behandelingen zijn altijd persoonsgericht, en resultaatgericht vanuit het belang van de groei van de cliënt. De cliënt maakt met Astrid als navigatie, keuzes gericht op het vinden van (een nieuwe) balans, energie en vertrouwen. Haar specialisatie in traumabehandeling en Astrid is ook gekwalificeerd om (jong)volwassenen te behandelen. Te denken valt aan behandeling bij angst, stress, burn-out of traumaverwerking. Behandelingen zijn altijd persoonsgericht, en resultaatgericht vanuit het belang van de groei van de cliënt. De cliënt maakt met Astrid als navigatie, keuzes gericht op het vinden van (een nieuwe) balans, energie en vertrouwen. Haar specialisatie in traumabehandeling en EMDR biedt hierbij een waardevolle aanvulling. EMDR biedt hierbij een waardevolle aanvulling.

"Ik kan genieten van het contact en vooral ook van de groei en transformatie van mijn cliënten. Ik zie mijn aandeel daarin als een hefboom voor hun verdere ontwikkeling."

Astrid_zij